AntiInformatika


Nem informatika ellenes blog. Antiról és informatikáról. (Nem)mindennapi érdekességekről, problémákról és megoldásukról az informatika és Anti háza tájáról.

Unatkoztam

2008.01.13. 09:02 | NobodyBuilder | Szólj hozzá!

Címkék: bevezető

Üdv kedves blogolvasóm!

Illik valami bevezetőt írni...

Kicsit korán sikerült tegnap este elszenderülnöm (23:00 körül) így megkaptam a reggeli büntetésemet, már 5:30-kor ki akart dobni az ágy magából, de sajna a párom eléggé morcosan fogadta volna, hogy vasárnap hajnalban megkezdem a napot, így röpke másfél órát (unatkozhattam) gondolkozhattam az ágyban. Kipattant a fejemből ennek a blognak az ötlete is, több más baromsággal egyetemben.

Amint valamibe beleakadok, amit érdemesnek látom hogy megosszam veled, nem fogok habozni. Szándékaim szerint a megoldások szükség szerint lesznek szájbarágósak, mert aki ért hozzá, annak a megoldáshoz vezető út megmutatása is elégséges, aki meg ennyiből nem érti meg, ne fogjon hozzá... :-)


Máris egy megoldás

Ez már a 2. blogom a blog.hu-n, és gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki nem egyensablont szeretne használni a blogjának megjelenítésére.

Első nekifutásra a 21th Century Diary sablon tetszett meg, kigyomláltam belőle a bal oldali dobozsávot, megszélesítettem a tartalmi részt, és csináltam favicont is. Később még átrakok egy-két oldaldobozt, ki fogom cserélni a feljléc képét, és azt hiszem készen is leszek a kinézettel.

Nagyrésze szerencsére IQ-ból ment, aki szeretné a saját blogjának kinézetét megbuherálni, némi CSS és HTML tudással és az alábbi linkeken található infokkal könnyen megvalósíthatja elképzeléseit.

http://inda.blog.hu/2006/11/21/blog_hu_sablonelemek
http://inda.blog.hu/2007/07/30/p127948#more127948
http://segitseg.blog.hu/

A favicon-hoz nem találtam (vagy nem kerestem eléggé) leírást közöttük, így megosztom veletek ahogy én csináltam. Szerványoltam google képkeresővel egy kulcsot fogó kezet, átméreteztem 16x16 pixelesre, elmentettem gif-ként, ez lett belőle:

Erre az oldalra (http://www.htmlkit.com/services/favicon/) feltöltöttem, generált egy zip fájlt amit kitömörítettem, a benne lévő favicon.ico fájlt feltöltöttem a blog.hu fájlkezelőjével. Aztán az admin felületen a Megjelenés/Sablonok/Sablon_szerkesztése részben a <blh:head_required /> sor után beszúrtam:

<link rel="icon" href="http://antiinformatika.blog.hu/media/image/favicon.ico" />
<link rel="Shortcut Icon" href="http://antiinformatika.blog.hu/media/image/favicon.ico" />

ezt a két sort és lőn favicon.

Voltam A.

A bejegyzés trackback címe:

https://antiinformatika.blog.hu/api/trackback/id/tr14295310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása